Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Látogatók száma

Első munkák a kertben

2010.03.04. 18:49 ..tomi..

Előző posztomban elmeséltem miket is szeretnék a kertben idén. Első lépésként közelgő névnapom alkalmából megkaptam a sövényhez aá átjárót. Eredetileg fát szerettünk volna, de rájöttem, hogy a barna kerítés mellett nem mutat jól a natúr színű fa. Én meg nem akarom sötétbarnára festeni. Így alternatívaként szóba jött a fém átjáró, és  azt hiszem nagyon jól döntöttem, mert ez jobban is illik ide, és nagyon is szép. Annyi változás van a dolgokban, hogy mégsem vágjuk ki a 20 éves tujákat, csak a tetejükből vágunk le úgy 2-2 métert, és ha sikerül, akkor valamilyen módon a főágakat kicsit összebb is húzuk, így a fák tömöttebbek lesznek, és nem laposak, mint most. :D

A sövényt sem fogom felfuttatni a boltívre, mint azt korábban terveztem, hanem rózsával fogom befuttatni, méghozzá új kedvencemmel a Pierre de Ronsard-dal, másnéven Eden-nel.

Nemcsak ez történt ám a kertben. Tegnapelőtt, és azelőtt is kint voltam, mert olyan szép napsütéses idő volt, nem lehetett idebent ülni már. A tavamat hoztam rendbe kicsit, kivágtam az elszáradt gyékényeket, illetve kiszedtem egy csomó fonalas slgát is a tóból. A tó szűrőjét is újból beindítottam, és az amúgy tisztának látszó vizem mára teljesen letisztult és kristálytiszta. Rengeteg a halam. Valamit muszáj kezdenem velük, ezért ha ismét jó idő lesz a halakat kiszedem, és az itt született halakat, valamint a fehéreket elajándékozom. Kb 40-n vannak már  a 10 köbméteres tóba, rettenetesen szennyezik a vizet, arról nem beszélve,  hogy milyen sokat esznek.

Már vettem egy csomó magot, amiket ki kellene már lassan szórnom, de nincs 1 szabad ablakpárkárkányom sem, ahol elő tudnék hajtatni.

Tavylról maradt rengeteg magom, és megfogadtam, hogy idén nem is veszek magokat. Na ezt be is tartottam, mert csak 7 félét vettem idén :D:D:D:D

Teltvirágú szép színes kakukkmák, meseszép sötétkék nefelejcs, gyűszűvirág színkeverék, harangláb színkeverék, kék hajnalka,  futó sarkantyúka, és egy zacskó szép nyári-őszirózsa.

Idei egyik kedvenc összeállításom  a hajnalkás-sarkantyúkás boltív lesz, remélem a sárga-narancssárga sarkanytúka és a kék hajnalka együtt ütős hatású lesz. :D

 

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://tomikertje.blog.hu/api/trackback/id/tr821809402

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szutsagi · http://gizgazok.blogspot.com/ 2010.03.06. 08:37:29

Kedves Tomi, jó hogy újra írtál, már hiányoltunk!

..tomi.. 2010.03.06. 10:33:56

@szutsagi: Köszi Ági, lesz ez a blog forgalmasabb is, de sajnos olyan kevés még a tennivaló odakint. Na jó, ha lenne kedvem kimenni, akkor biztosan találnék melót kint, de annyira hideg van, hogy nincs kedvem kint tenni-venni. Pedíg milyen szépen süt a nap, de csak 2 fok van! :(

Egy másik örömhírt elfelejtettem beírni a post-ba. Korábban említettem, hogy a tavat el kell kerítenem a kiskutya miatt. Akkor még nem is volt meg a kicsi, azonban ma egy hetes a kis csöppségem. Már annyira várom, hogy hazahozzam, de még 6 hetet kell várni! :)
süti beállítások módosítása