Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Látogatók száma

kertem története

2009.10.22. 23:15 ..tomi..

Tamás vagyok, 21 éves. A kert, a kertészkedés, a növények szeretete még középiskolás koromból származik. Akkoriban még a Vegyipariba jártam, vegyész szakos voltam, de valahogy az évek folyamán a kémia elveszítette szépségét, és elkezdtem érdeklődni a növények iránt. Akkoriban ment az egyik tv csatornán egy kertészeti műsor a KERTÉSZ LESZEK. Minden részét láttám legalább 3x, aztán felvettem őket videóra, és szinte mindíg azt néztem. Mikor eljött a döntés ideje, hogy milyen szakra jelentkezzek egyetemre, tanáraim legnagyobb megdöbbenésére vegyészmérnöki helyett kertészmérnökire jelentkeztem, és szerencsére simán be is kerültem a debreceni Agrárra.

A műsor hatására kezdtem bele a kert építgetésébe, alakítgatásába. Mióta bekerültem az egyetemre teljesen szabadkezet kaptam a kertben, hisz még a szüleimmel élek, de minden döntés az enyém. Rengeteg  növény került a kertbe,-talán túl sok is a szüleim szerint, de szerintem még mindíg kevés. Szeretnék egy szép dús- színes kertet, kiűlőkkel, kertitóval, sok fával,  szép pázsittal és új kedvenceimmel-rengeteg rózsával.

8 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://tomikertje.blog.hu/api/trackback/id/tr11468814

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Krisztinca · http://krisztinca.blog.hu/ 2009.10.24. 20:22:21

Hajrá, hajrá! Csak így tovább! Nagyon jó a blogod "kinézete" is... tetszik. Nincs kedved megtanítani, hogyan lehet képet rakni oda föl? Én is szeretnék :-)

szutsagi · http://gizgazok.blogspot.com/ 2009.10.25. 10:29:44

Fehér hollóra bukkantunk személyedben: ifjú titán kertes bloggal! Nagyon várjuk a bejegyzéseidet, remélem, sok kellemes percet szerzel nekünk. Ha nem haragszol meg, kiteszünk az oldalunkra (gizgazok.blogspot.com/), és nagyon örülnénk, ha ellátogatnál hozzánk, "falusi kislányokhoz", és sok szép növényfotóval, meg kertes tanáccsal szolgálnál.

..tomi.. 2009.10.25. 13:22:20

@Krisztinca: Szia!

megelőztél, mert ma akartam nektek belinkelni a blogot. Képet nekem is csak úgy sikerült felülre betenni, hogy alapból olyan blog-formát választottam, aminek volt fent ez a képe. Ha tudnám hogy kell megváltoztatni a képet megtenném egy saját képre. Az afgán agaras blogomon saját magam tudom változtatni a képeket, és a blog-téma színeit is.

..tomi.. 2009.10.25. 13:28:32

@szutsagi:
Szia!

Köszönöm a dícsérő szavakat, valóban ritka a mai fiatal aki nem a gép előtt ül egész nap, hanem kint a kertben tevékenykedik. Sok olyan csoporttársam van az egyetemen, aki csak azért van ott, hogy diplomát szerezzen, de maga a kert nem érdekli őket.
Voltam ám a honlapotokon! Én is beleolvastam, de még nem jutottam sokra vele, mert nem sok időm volt. Egyenlőre Krisztinca blogját sikerült az elejéről végigolvasnom, és most a ti blogotok következik majd, már az első 2 bejegyzést el is olvastam. Én is kérdeznék! Próbáltam én is linkeket kitenni, de nem sikerült. Segítenétek, mert én is szeretnélek kitenni titetek is, meg Krisztincát is, meg 1-2 indexes topikot is.

szutsagi · http://gizgazok.blogspot.com/ 2009.10.25. 15:17:12

Szia, tartomo!
Tesómmal (Hédi) ketten írjul a blogunkat, mi kicsit olyan "gumicsimmás", falusias modorban. Ő z építési telke parlagjából próbál kertet teremteni, mint Krisztinca, én meg egy nagy veteményessel küzdök. Kettőnk ténykedésének eredménye a blogunk. Krisztincán keresztül figyeltem fel a blogodra. Tesóm "dizájnolta " nagyrészt a blog külső formáját, ő biztos tud segíteni. Mi is most fazoníroztuk át a blogunkat nemrég, Hédi asszem augusztusban írt is erről egy posztot. Örömmel látom, hogy jó sokat írtál, most kilinkellek gyorsan a legutolsó bejegyzésbe, és nemsokára kiteszünk az oldalunkra is.

..tomi.. 2009.10.25. 20:44:56

@szutsagi:
Köszi, hogy kilinkletek. És remélem tesód majd tud nekem segíteni, amit előre is köszönök!

szutshedi · http://gizgazok.blogspot.com/ 2009.11.02. 19:05:20

Nagyon szép a tavacska. Hogyan készült?
Ha van időd, légyszi szánj rá egy bejegyzést. Olyasmikre vagyok kíváncsi, hogyan készült lépésről lépésre, milyen növényeket választottál és miért pont azokat, hogyan áll be a biológiai egyensúly, stb. Előre is köszi. Hédi

..tomi.. 2009.11.02. 22:40:44

@szutshedi:
Szia Hédi!

Írtam a tóról. OLvasgattam a blogotokat, és láttam, hogy nektek is van fent a blogotokon látogató számláló. Az afgános blogommon nekem is van, de nem tudom betenni oda jobb oldalra, mint ahol a tietik is van. Meg tudod mondani Ti hogy csináltátok, hogy a blog jobb oldalán van a menüsorban? Nekem csak a bejegyzéseim fölé sikerült berakni. Itt meg tudod nézni mire gondolok:

tartamas.blogspot.com/

Remélem tudsz segíteni, előre is köszi!
süti beállítások módosítása